TÜRK SU ÜRÜNLERI AFRIKA ATILIMI


Açıklama: HABER : AYDIN YILDIZ Türkiye su ürünleri konusunda atak üstüne atak yapiyor. Dünyanin bir çok ülkesine ihracat yapan Türkiye, simdi de Afrika Kitasi'na atak hizlandiriyor.
Kategori: EMEK-IS-ÜRETIM
Eklenme Tarihi: 30 Aralik 2019
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 04:55
Site: Belirti Gazetesi
URL: http://www.belirtigazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=97


TÜRK SU ÜRÜNLERI AFRIKA ATILIMI

 
HABER : AYDIN YILDIZ
 
       Türkiye su ürünleri konusunda atak üstüne atak yapiyor. Dünyanin bir çok ülkesine ihracat yapan Türkiye, simdi de Afrika Kitasi'na atak hizlandiriyor.
 
     Ege Ihracatçi Birlikleri Basin Bürosu'ndan yapilan açiklamayi asagida yayinliyorum;
STG, Afrika pazarina Angola’dan girecek

    Türkiye’nin ihracatta yildiz sektörlerinden Su ürünleri sektörü, Afrika pazarina açilma karari aldi. Afrika pazarina Angola üzerinden açilma karari alan Su Ürünleri Tanitim Grubu, Angola’da 27-30 Kasim 2014 tarihleri arasinda FIP Angola Balikçilik Fuari’na katildi.
Su Ürünleri Tanitim Grubu gelecek için potansiyel pazar olarak gördügü Afrika’da ilk tanitim faaliyetini Angola’da 27-30 Kasim 2014 tarihlerinde baskent Luanda’da bu yil ilk kez düzenlenen FIP Angola Balikçilik Fuarina katilim saglayarak gerçeklestirdi.
Afrika pazarinin kendileri için  son derece önemli oldugunu vurgulayan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Sinan Kiziltan, Angola’da balik tüketiminin kisi basina 15 kg seviyesinde oldugunu,  Afrika’nin en fazla balik tüketen ülkesi durumunda oldugunu, Angola’nin ayni zamanda Türkiye’deki yem üreticilerine  balik unu ve balik yagi tedarigi açisindan da önem tasidigini kaydetti.
       Seçkin marketlerde ve restoranlarin menülerinde çipura, levrek ve alabaligi görmenin mümkün oldugunu anlatan Kiziltan, “Fuar boyunca bu ülke ile ticari iliskilerimizi gelistirmek için yeterli talebin oldugunu gördük. Türkiye’den direk uçuslarin da baslamasi da ihracatimizin önünü açacak ve Afrika pazarina giriste ülkemiz su ürünleri sektörün büyük avantaj saglayacaktir. 2023 yilinda Türkiye’nin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulasabilmesi için yeni pazarlara ihtiyaç var o nedenle su ürünleri sektörü olarak yeni pazarlar bulma çalismalarina agirlik verme karari aldik. 2013 yilinda Angola’ya yapilan Türkiye geneli su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracat rakami 7 milyon 104 bin dolar iken bu rakam yüzde 25 artarak 8 milyon 894 bin dolara çikti” seklinde konustu.
FIP Angola Balikçilik Fuari’nda Su Ürünleri Tanitim Grubu standini  Angola Büyükelçimiz Sayin Ihsan Kiziltan’in yani sira Angola Sanayi Bakani  Benarda Gonçalves Martins ve Balikçilik Bakani Victoria de Barros Neto da ziyaret ederek Türk su ürünleri sektörü hakkinda bilgi topladi ve izlenimlerini paylasti.
     FIP Angola Fuari’nda, Su Ürünleri Tanitim Grubu’nu Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Ihracatçilari Birligi Baskani ve STG Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Kiziltan, TIM Sektörler Konseyi Üyesi, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Ihracatçilari Birligi Baskani ve STG Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Yamanyilmaz, STG Yönetim Kurulu Üyesi  Abdülkadir Yeniçikan ve Ege Ihracatçi Birlikleri’nden Uzman Gökay Çelikli’den olusan heyet temsil etti.