SPOR VE TESISLESMENIN ÖNEMI!


Açıklama: HABER : Aydin YILDIZ SPOR VE TESISLESMENIN ÖNEMI! Bilindigi gibi Türkiye'de yabanci hayranligi artmaya devam ediyor! Bilhassa futbol da yabanci oyuncularin fazlalasmasi dikkat çekmekte! Evet uykusu hafiflesmis arada bir gözü açilip etrafina bir bakip sonra tekrar uyuyanlar gibi aslinda yerli oyuncu oynatabileceklerini düsünenler yokmudur? Illâki vardir.
Kategori: SPOR
Eklenme Tarihi: 19 Nisan 2024
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2024, 13:48
Site: Belirti Gazetesi
URL: http://www.belirtigazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=202


SPOR VE TESiSLESMENIN ÖNEMi!




HABER : AydIn YILDIZ




     Bilindigi gibi Türkiye'de yabanci hayranligi artmaya devam ediyor! Bilhassa futbol da yabanci oyuncularin fazlalasmasi dikkat çekmekte! Evet uykusu hafiflesmis arada bir gözü açilip etrafina bir bakip sonra tekrar uyuyanlar gibi aslinda yerli oyuncu oynatabileceklerini düsünenler yokmudur? Illâki vardir. Maalesef toprak veya çim dogal sahalar ya müteahitlere peskes çekilmis yada amaci disinda kullanilmaktadir. Küçük halisahalar yapilsa bile sporcularimizin uluslararasi müsabakalarda basarili olmasi için antrenmanlar uygun tesislerde yapilmasi gerekirken küçük ve dogal saha yerine suni çim veya halifleks üzerinde oynamak basariyi arttirir mi? uzmanlar bir açiklasin! Tabii ki önceden yapilan açiklamalari da incelemekte fayda var!  özellikle yoksul insanlarin spor yaptigi buralardan yetisen çocuklarin da önce amatör kulüplere gittigini herkes bilir.

    Basta tüm Türkiye'de ilçe spor müdürlükleri olmak üzere atanmis yada seçilmis yöneticiler her  muhtarlik bölgesinde en az bir okul bir de spor tesisi yapilmasi talebini üst makamlara iletmis mi, iletmisse kaçyanesi gerçeklesmis? Kendi köyümden Sivas Ulas Çavdarköyü 4 ilçemizin sinirinda nüfuusumuz aslinda yüksek olmasina ragmen okulda saglikli bir egitim verilmis olsa eski de olsa 5 derslik ayni sinifta olmasina ragmen sükürler olsun hiç yoktan iyidir bir okulumuz var diyoruz. Peki, Çavdarköyü, insanlar okul yetersiz, spor tesisi yok, geçim sikintisi vebenzeri sebeplerden ötürü baska yerlere yörelere büyük sehirlere göç etmektedir. Eger biraz daha yeni bir okul, küçükte olsa bir spor tesisi olsa insanlar mal davar, tarim hayvancilikla beraber baska is alanlari olusturmaz mi?