DÜNYA HALKLARIYLA KARDES GÜÇLÜ BIR DEVLET TÜRKIYE


Açıklama: DÜNYA HALKLARIYLA KARDES GÜÇLÜ BIR DEVLET TÜRKIYE
Kategori: Köse Yazilari
Eklenme Tarihi: 17 Kasim 2020
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 18:05
Site: Belirti Gazetesi
URL: http://www.belirtigazetesi.com/yazar.asp?yaziID=182


DÜNYA HALKLARIYLA KARDES

GÜÇLÜ BIR DEVLET TÜRKIYE







         Türkiye, bilindigi gibi her inanç ve kültürden insanlarin biraraya geldigi güzel bir cografya. Burada din, dil, irk, düsünce farkliligina ragmen birarada yasamak varken kimi zamanlar insanlar kendi akliyla yada baskalarinin etkisinde kalarak birileri üzerinde üstünlük saglamaya çalisarak siddet yapmak istemistir! Bütün siddet yanlisi insanlara ragmen iyiniyetli insanlar da herzaman sahnedeki yerini almistir!

    Bir elin nesi var iki elin sesi var atasözümüz de vurguladigi anlattigi gibi birlikte yasam bireyselcilikten bencillikten iyidir! Hele ki bir birinden farkli toplumlarin biraraya gelerek dayanisma içinde yasamasi tabii ki daha iyidir! Birindeki farklilik digerinde bir yenilik olabilacegi gibi zit düsüncelere anlayisla tahammülle yaklasildiginda, siddet yapmadan yasaksiz sinirsiz fakat, saygili birliktelikler herzaman güzel fotograflar olusturur. Birlesmis Milletler , uluslararasi müsabakalar buna en güzel örnekler degil mi?!

   Inaniyorum ki, Türkiye yeni nesil içinden namuslu onurlu dayanisma bilinci ile egitimini tamamlayip severek yaptigi bir is seçerek hem ülkemize hemde kâinatta nereye giderse gitsin insanliga hizmet edecek yöneticiler seçecek! Ve Türkiye, herzaman oldugu gibi baska ülkelere örnek olacak!:)