TIYATRO SIMURG, EKIN SANAT HALK KÜTÜPHANESI SAHNESI'NDEYDI


Açıklama: HABER-FOTOGRAFLAR: AYDIN YILDIZ Sultangazi Yetmisbesinciyil Mahallesi'nde ve bölgesinde yasayan insanlara kültürel hizmet vermeye çalisan Ekin Sanat Halk Kütüphanesi Tiyatro Simur ve Sair Ruhan Mavruk'u agirladi.
Kategori: KÜLTÜR-SANAT
Eklenme Tarihi: 23 Aralik 2019
Geçerli Tarih: 25 Nisan 2024, 21:55
Site: Belirti Gazetesi
URL: http://www.belirtigazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=101


TIYATRO SIMURG, EKIN SANAT

HALK KÜTÜPHANESI SAHNESI'NDEYDI

 
HABER-FOTOGRAFLAR: AYDIN YILDIZ
 
      Sultangazi Yetmisbesinciyil Mahallesi'nde ve bölgesinde yasayan insanlara kültürel hizmet vermeye çalisan Gazi Ekin Sanat Ve Halk Kütüphanesi, Tiyatro Simur ve Sair Ruhan Mavruk'u agirladi.
    Bölgesinde kültür ve sanatin gelismesinde büyük emek sarfeden Ekin Sanat Merkezi çalisanlari'nin özverili bir hazirligindan sonra sahne alan Tiyatro Simurg, basta tekstil isçileri, maden isçileri, tersane isçileri, insaat içileri ve sanat emekçilerinin basta olma üzere tüm asgari ücret ile yasamak zorunda olan isçi-emekçilerin çektigi sikintilarin ele alindigi "Ah! Su tersaneler" isimli oyunu sergiledi.
 
   Oyun sonrasinda izleyicilerle bir söylesi yapan tiyatrocular büyük begeni ve alkis topladi.
   Daha sonra da sahneye çikan Edebiyatimizin emekçisi Sair Ruhan Mavruk, okudugu siirlerle büyük küçük herkesin begenisini kazanarak gönüllerdeki yerinden seslenmis oldu. 
  Etkinlikte sahneye çikan Dora Otel Isçileri sendikali olduklari için isten atilmalarini açiklayarak sendikali olmalarinin dogal ve yasal hakki oldugunu heralanda direnislerini sürdüreceklerini dile getirdiler.